zondag 10 mei 2009

Lesbos 10 mei 2009

De tweede volledige dag op Lesbos bracht ons bij het klooster van Ipsilou, de velden ten noorden van Sigri en de Faneromi rivier ten noorden van Sigri. Maar voor het vertrek was het ook goed vogels kijken in de omgeving van ons hotel. Deze Kaukasuseekhoorn is vlakbij het hotel gefotografeerd.
Op weg naar het klooster van Ipsilou kwamen we langs een kruispunt goed voor Isabeltapuiten. Onderweg hiernaartoe zagen we (ik) onder andere Arendbuizerd, Orpheusgrasmus, Baardgrasmus, Middelste Bonte Specht, Kleine Klapekster, Roodkopklauwier en Grauwe Klauwier. Vanaf het kruispunt had ik gezien dat een Isabeltapuit een rustplaats vlak langs de weg had. Toen we langs de rustplaats reden begon deze naast de auto te bidden. Flink gecropt, maar toch een leuk plaatje geworden.
Bij het klooster was het relatief rustig, met vogels, maar wanneer je daar een tijdje rondscharrelt kom je vanzelf van alles tegen. Deze plek was goed voor o.a. Raaf, Rotszwaluw, Smyrnagors, Rouwmees, Bruinkeelortolaan, Fluiter, Grauwe Vliegenvanger en Bonte Vliegenvanger. Ook de Slangenarend vloog in deze omgeving. De Rotsmus was (voor mij) niet thuis.

De Oostelijke Blonde tapuit, zwartkelige en witkelige, rossige en witte komt hier veel voor. Toch is het fotograferen, vooral door de warmte op het midden van de dag niet echt goed gelukt. Moet dus nog een keertje overgedaan worden.We ontdekten een Steenuil, die op zijn gemakje tussen de bomen zat. Hieronder de enige digiscoop van deze dag.In de velden ten noorden van Sigri en bij de Faneromi rivier vlogen enkele Kleine Torenvalken (foto). Hier ook volop Spaanse Mus, Kleine Klapekster, Wielewaal, Roodkeelpiepers, behoorlijk veel Zwartkopgorzen en een trekgroep van Gele Kwikstaarten. In de rivier liepen enkele Woudaapjes.

Geen opmerkingen: