woensdag 13 mei 2009

Lesbos 13 mei 2009

Op dag 5 van de week in Lesbos gingen we weer richting Sigri. Eerst hebben we het versteende woud bezocht. Ik vond het te ver lopen en ben weer bij de auto's gebleven. Daardoor heb ik wel een fotografeerbare Smyrna Gors misgelopen. Onderweg opnieuw een Eleonora's Valk, Zwarte Wouw, Slangenarend, diverse Klauwieren en de Isabel Tapuit.

Nadat we een uitstekende lunch genuttigd hadden in Sigri hebben we de onverharde bergweg tussen Sigri en Eressos genomen. Onderweg volop klauwieren, diverse Steenuilen, een prachtige rivierbedding met o.a. Cetti's Zanger en Woudaap, Wespendief, Buizerd, Arendbuizerd en een groep Boomleeuweriken. Deze Scheltopusik (een pootloze hagedis) werd onderweg op de weg aangetroffen.


Vreemd was de aanwezigheid van vastgebonden honden bij enkele wegversmallingen. Geen mens te zien, wel een bak met voer. Later bedachten we dat deze honden zouden kunnen dienen als alternatief voor wildroosters. Daarmee kunnen de schapen die vrij rondlopen niet via de weg in een ander gebied terechtkomen.

Vlakbij Eressos vonden wij nog deze reuzensmaragdhagedis. Een vogelfotoloze dag.

Geen opmerkingen: