dinsdag 12 mei 2009

Lesbos 12 mei 2009

Ook op deze dag zijn we bij het ochtendkrieken op de parkeerplaats tussen Petra en Molivos geweest. Opnieuw de Zwartkopgors die even wat langer bleef zitten, wat weer een fraaie digiscoop opleverde.
Voor de tweede keer gingen we vandaag naar de zoutpannen. Ook dit keer aan de zuidwestzijde. De Kuifleeuweriken waren zoals gebruikelijk alom vertegenwoordigd. Ontzettende veel leuke dingen gezien met prachtig weer, zoals Vorkstaartplevier, Steppenvorkstaartplevier (drie afzonderlijke waarnemers konden geen witte achterrand op de bovenvleugel en rood op de ondervleugel ontdekken), Witwangstern, Griel, Kortteenleeuwerik en de Rosse Waaierstaart. De foto's van de laatste waren helaas niet goed genoeg voor publicatie.
Op de terugweg kon ik nog even deze foeragerende Ralreiger meepakken.Na alweer een lunch in Skala Kalloni werd de noordelijke helft van de Kalloni East River ons doel. Zelf ben ik bij de auto's gebleven, waarbij de langsvliegende Kleine Zilverreigers van dichtbij vastgelegd konden worden.En nog hadden we er niet genoeg van. Op de terugweg deden we nog het vogeltrek observatie punt langs de weg tussen Kalloni en Petra aan, nadat we moesten vernemen dat de Dwergooruil van zijn vaste stek was verdwenen. Dat was niet zo heel erg want bijna elke avond werden we getrakteerd op roepende Dwergooruilen bij het hotel. Ook vlogen er 's avonds bij het hotel Nachtzwaluwen laag over zee het eiland op.
Op deze plek een zeer fotogenieke Huismus, Bruinkeelortolaan, Cirlgors (foto), jonge Roodborsttapuit (foto) en als hoogtepunt een donkere fase Eleonora's Valk die boven de telpost een showtje kwam brengen.

Geen opmerkingen: